Maatschappij   

Created by :

Stichting BeMyVision

Location:

, Marokko

Uw donatie, hun toekomst

Met uw donatie maakt u het verschil voor visueel beperkten in Marokko. U geeft hen de toekomst die ze zelfstandig niet kunnen bereiken.

Aangenaam, ik ben Alia. Ik heb 2 erfelijke aandoeningen genaamd Stickler syndroom type 2 en Oculo facio cardiaal dental Syndroom. Hierdoor ben ik onder andere ernstig visueel beperkt. Links ben ik volledig blind en rechts zie ik 10%. Ik heb speciaal onderwijs gevolgd voor visueel beperkten op Koninklijke Visio. Om te kunnen lezen en schrijven kreeg ik hulpmiddelen vergoed waaronder een brailleleesregel en beeldschermloep. Als ik vastliep in mijn thuissituatie, een nieuw weg moest leren/onthouden of hulp nodig had bij andere zaken kreeg ik hulp van ambulant begeleiders of andere instanties. Hulpmiddelen zijn niet te betalen. Maar ook daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Alles werd vergoed en als het kapot ging? Werd het voor je gemaakt of kreeg je een nieuwe. Zonder er maar 1 cent voor te betalen. 


Hoe anders is dat in Marokko? Heel anders! Maar met uw hulp maken wij het verschil. En daarom ben ik zo blij dat ik hier geboren ben. Want ik weet dat als ik ooit blind zal worden ik van alle kanten geholpen wordt, de zorgverzekering, de overheid en andere instanties.


Stel dat ik was geboren in Marokko? Het enige wat hetzelfde is, is dat er ook scholen zijn voor visueel beperkten. Hier leren kinderen braille door middel van de puntjes te prikken in het papier. Als de mallen 1 keer vallen, dan hebben ze pech. Want ze vallen snel kapot en moeten blij zijn als ze er al 5 in 1 jaar krijgen. De brailleboeken zijn gescheurd of puntjes onleesbaar. Er is 1 beeldschermloep voor ongeveer 20 leerlingen. Er zijn maar weinigen die zich bekommeren om deze kinderen en er zijn geen hulpmiddel of überhaupt kennis bezitten, over het hebben van een visuele beperking. Deze kinderen hebben geen onbezorgde toekomst als het zo doorgaat. 


Met BeMyVision willen wij een expertise centrum oprichten. Hier willen we computertrainingen geven, mobiliteits traingen, hulp bij ADL, sollicitatietraingen en willen wij in gesprek gaan met bedrijven. Om zo te zorgen dat deze jongeren uiteindelijk een werkplek krijgen en deze te kunnen behouden. Ook betrekken wij hun ouders en andere belangrijke instanties om te laten zien dat een visuele beperking niet automatisch betekent dat je niet zelfstandig kan zijn. We willen hen laten zien dat het anders moet en zeker kan! 


Ons streefdoel is 100.000,- euro. Dit zal ons zeker niet uit de kosten halen. Een beeldschermloep is namelijk al een 1.500 euro. Een brailleleesregel is meestal tussen de 2.000 - 5.000,-.  Daarnaast willen wij de komende maanden de opstartkosten dekken. Denk hierbij aan huur, vaste lasten, kopen van meubilair en andere zaken die komen kijken bij het opzetten van dit centrum en opzetten van de stichting. 


Helpt u ons mee? Om het verschil voor deze kinderen te maken? En hen uit de schaduw te halen en letterlijk in het licht te zetten? Onderstaand ziet u een foto van ons hele team. Ik ben de gene in de grijze hoofddoek en de rest zal de stichting in Marokko leiden. Het team bestaat uit zowel goedziende als slechtzienden en blinden. 


U kunt ons volgen op: www.facebook.com/bemyvisionnederland 

KVK: 72219726 

Mobiel: +31 6 57 48 71 05

Rekeningnummer NL31RABO 0332 6966 93. 


Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Rakya 2 days ago
€5
Anonymous 13 days ago
€25
Anonymous 14 days ago
€25
Anonymous 15 days ago
€5
Rakya 2 days ago
€5
Anonymous 13 days ago
€25
Anonymous 14 days ago
€25
Anonymous 15 days ago
€5