Created by :

Koen van Kempen

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

Dex, Koen en fince voor Rood

Motivation

Ik doe mee aan deze fondsenwervingsactie omdat ik als chronisch Lyme patiënt als geen ander weet hoe belangrijk het is dat je tijdig de juiste diagnose krijgt.

DONEER VOOR EEN VERBETERING VAN DE DIAGNOSTIEK VAN DE ZIEKTE VAN LYME


Het probleem

Het ongeluk voor Laurens was dat een juiste diagnose te laat kwam. Diagnosticeren van Lyme schijnt erg moeilijk te zijn. Hij had de rode kringen nooit gezien en is zes jaar lang van onderzoek naar onderzoek gesleept voordat de Borrelia bacterie aangetoond werd. Wie weet hoe het gelopen was als de juiste diagnose eerder gekomen was. Misschien had Laurens dan nooit zoveel pijn gehad en had hij er nu nog geleefd.


De diagnostische testen in het buitenland zijn nauwkeuriger.

Met de huidige Nederlandse testmethoden is het erg moeilijk om Lyme te detecteren. In Duitsland doen ze cellulaire testen en die zijn een stuk nauwkeuriger. Deze testen zijn in Nederland nog niet wetenschappelijk onderzocht op validiteit en ze worden daarom niet toegepast. Veel (potentiële) patiënten wijken uit naar Duitsland, maar als daar de juiste diagnose gesteld wordt via cellulair onderzoek, zijn ze nog nergens. De Nederlandse verzekeraar geeft nul op rekest want het onderzoek is niet gevalideerd.


Actie!

Daar gaan het Amsterdamse AMC en het Radboud UMC gelukkig iets aan doen. Onder de hoopvolle naam 'Victory' voeren ze een validatie studie uit. Wanneer de tests als betrouwbaar gevalideerd worden kunnen ze, vergoed door verzekeringsmaatschappijen, ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen.


Hoe zamelen wij geld in?

Er is nog 50.000 euro nodig voor het onderzoek. Wij, zijn vrienden, gaan dat ophalen. Hoe? In een peloton van nu al 125 hardlopers rennen wij 10KM van de halve marathon van Haarlem. Allen in KNALROOD 'Roodvooraltijd' shirt. We rennen met elkaar de hele afstand en komen als vriendenclub de finish over. Iedereen commiteert zich om minimaal 250 euro op te halen, dan schiet het al op. Het overige bedrag zoeken we bij Haarlemse ondernemers met een Rood hart.

Laurens


Laurens had zelf altijd een tekentrekker op zak. Zodat hij mensen kon helpen het beestje te verwijderen en hen indien nodig naar een ziekenhuis kon sturen.

Op deze manier zetten wij zijn missie voort en zorgen we dat minder mensen het akelige verhaal van onze vriend Laurens hoeven te herleven. Steun door hier een donatie te doen of schrijf je in voor de run op:

www.roodvooraltijd.nl (Ook voor meer informatie over het Victory onderzoek)

Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 5.860 of € 7.500
78.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 3 years ago
€250
Andy & Berbel 3 years ago
Bedankt voor de bijdrage.
€25
Daan & Julie 3 years ago
Bedankt voor ee bijdrage.
€100
Marieke 3 years ago
Bedankt voor je bijdrage.
€25
Anonymous 3 years ago
€250
Andy & Berbel 3 years ago
Bedankt voor de bijdrage.
€25
Daan & Julie 3 years ago
Bedankt voor ee bijdrage.
€100
Marieke 3 years ago
Bedankt voor je bijdrage.
€25